Jídelní menu
Labastille restaurant

 Předkrmy

( Podáváme s farmářskou bagetou )

   3 ks Tygří krevety na avokádovém salátku                                                                               188,-

100 g   Carpaccio z hovězí svíčkové marinované v pestu s parmezánem a rukolou               185,-

100 g  Lososový tatatáček s rajčaty a křenovým créme fraiche                                                189,-

80 g   Králičí trhané maso Rillettes s okurkami corničonkami a pečeným česnekem             155,-

80 g   Francouzský hovězí tartar s kapary a domácími hranolkami                                          192,-

150 g   Naložený sýr Brie s grilovanou zeleninou a vlašskými ořechy                                      139,- 

100 g   Míchané olivy s pestem                                                                                                       89,-

80 g   Čerstvě pražené mandle                                                                                                      85,-

Polévky

0,3 l  Francouzská cibulová polévka zapečená sýrem Gruyére                                                69,-

0,3 l  Polévka dle denní nabídky

Saláty

300 g  Salát s grilovaným lososem a medovým dresinkem z hrubozrnné hořčice               199,-

300 g  Polníčkový salát s modrým sýrem a ovocem                                                                189,-

300 g  Salát Caesar s kuřecími prsíčky, slaninou, parmazánovým dresinkem a krutony    198,-

300 g  Salát s krevetami, sušenými rajčaty, parmazánem a krutony                                     196,-

150 g   Rajčatový salát s cibulkou a Feta sýrem                                                                         99,-

150 g  Malý listový trhaný salátek                                                                                                99,-

Těstoviny a rizoto 

300 g  SPAGHETTI "ALLA BOLOGNESE" s masovým ragú v tomatové omáčce                 179,-

300 g  SPAGHETTI CON AVOCADO PESTO s avokádovým pestem, rajčaty, piniovými,

           oříšky,   parmazánem  a rukolou                                                                                  178,-

300 g  PENNE CON RAGÚ DI CONIGLIO s králičím ragout na smetaně                             199,-

300 g  GNOCCHI AL SALMONE s grilovaným lososem, kapary a krémovou omáčkou    198,-

300 g  RISOTTO AI FUNGHI PORCINI krémové rizoto s hříbkami a parmazánovými hoblinkami                                                                                                                                                       199,-

Bezmasá jídla 

300 g Ratatouille s modrým sýrem a grilovanou bramborou                                               176,-

300 g Grilovaný lilek se sušenými rajčaty, zapečený Chedarem podáváme se

          št'ouchanými bramborami                                                                                              188,-

300 g Teplý salát z grilované cukety, rajčat, rukoly a Feta sýru                                          192,-

2 persons Sýrové fondue podávané s domácím pečivem a hranolkami, zeleninou a višńovou pálenkou                                                                                                                                    490,-           

Ryby

200 g Filet z lososa, grilovaný na čerstvých bylinkách s polníčkovým salátkem                275,-    200 g  Grilovaná treska na másle s Caponátou                                                                      258,-

8ks Tygří krevety na česneku s chilli, zázvorem a máslem, podávané s brioškovými toasty 335,-

200 g Grilované chapadlo z kalamára připravované metodou "sousvide"                            295,-podáváme s bramborou v alobalu s česnekovým créme fraichea salátovými listy                   

Masa

200 g   Kachní prsíčko na levandulovém medu připravované metodou sous vide                   

            se zadělávanými karotkami                                                                                           219,-                                                    

¼ Králík pečený na hrubozrnné hořčici se slaninovými kapustičkami                                     215,-      

300g  Ratatouille s kuřecími nudličkami                                                                                  216,-

200 g  Kuře "Saltimbocca" na citronových špenátových listech                                           225,-

200 g  "Filet mignon" panenka plněná sušenými švestkami a piniovými oříšky                 256,-

           s omáčkou demi glace

200 g  Tenderloin beefsteak s krémovo houbovou omáčkou                                               347,-

200 g  Tenderloin beefsteak s pepřovým demi glace                                                            349,-

Speciality 

        ¼    Kachna pečená na kmíně s dušeným zelím a špekovými knedlíky                        215,-

       ¼    Pečený králík na česneku s dušeným zelím a špekovými knedlíky                        235,-

500 g   Pikantní marinovaná vepřová žebírka s křenem a domácím pečivem                   228,-

500 g Jehněčí kolínko v rozmarýnovým demi glace se                                                                     šťouchanými bramborami na cibulce                                                                                        319,-

Burgry 

( Podáváme v naší brioškové bulce )

Le Burger GRUYÉRE                                                                                                               199,-

Hovězí mleté maso, sýr Gruyére, omáčka z francouzské hrubozrnné hořčice a polníčkový salát podávané s domácími hranolkami a majonésou

DUCK Burger                                                                                                                          188,-

Trhané kachní maso, omáčka z francouzské hrubozrnné hořčice, sýr Čedar, rukola, podávané s domácími hranolkami a majonésou

RATATOUILE Burger                                                                                                              179,-

Grilovaná zelenina zapečená modrým sýrem, medovým polníčkovým salátem, podávané s domácimi hranolkami a majonésou

Dezerty 

Churros s vanilkovou zmrzlinou, horkými višněmi, višňovým liquerem                       125,-

Crème Brûlée s citronovým créme fraiche                                                                      124,-

Čokoládové soufflé (příprava cca 15 min.)                                                                                   119,-

Cheescake s ovocem                                                                                                          99,-

Výběr českých a francouzských sýrů s cibulovým chutney a ovocem                        299,-

Přílohy 

Hranolky                                                                                                                             55,-

Gratinované brambory se sýrem a smetanou                                                                59,-

Šťouchané brambory se smaženou cibulkou na sádle                                                 59,-

Grilovaná brambora v alobalu s česnekovým créme fraiche                                       59,-

Grilovaná zelenina na rozmarýnu                                                                                  69,-

Rýže jasmínová                                                                                                                 55,-

Pečivo                                                                                                                                30,-